Частично бедствено положение в Етрополе. Наводнени са къщи и улици. Подадени

...
Частично бедствено положение в Етрополе. Наводнени са къщи и улици. Подадени
Коментари Харесай

Бедствие в Етрополе: Отнесен мост, наводнени къщи и дворове

Частично бедствено състояние в Етрополе.  Наводнени са къщи и улици. Подадени са десетки сигнали за отнесени мостове и пътна настилка.

За хората живеещи в засегнатите от наводнението семейства в Етрополе нощта е била безсънна. 

От общината твърдят, че все още няма риск хората да останат без питейна вода, макар вредите. 

Там е оповестено отчасти бедствено състояние

От ВиК обаче предизвестяват все още тя да не се употребява за питейни потребности, защото поради наноси и пясък след проливните дъждове тя е с нарушени качества. Тя може да се употребява за битови потребности.

Наводнени са всички приземни пространства.

„ Пералнята си е цялостна с тиня. То си проличава до каква степен е била “, изясни Саво Савов.

„ Каквото успяхме, вдигнахме нагоре “, добави Тинка Савова.

В градината им е унищожено е съвсем всичко.

Щети имат в към 15 къщи в града. Наводнена е и помпена станция. От общината настояват, че риск за питейната вода все още няма.

„ Щетите не са дребни. На едно място има придошла река, която съвсем беше достигнала до бордюра и подкопа пътя. Там насипвахме камъни нощес. Има потърпевши животни. Частичното бедствено състояние остава и през днешния ден. Ще установим вредите и ще се надяваме, че няма да има втори подобен проливен дъжд “, изясни заместник-кметът на Етрополе Росица Христова.

И през днешния ден е в действие отчасти бедствено състояние

Разчистването продължава.

„ Причините главно са рекордните превалявания. Обилен пороен дъжд- над 30 литра на квадратен метър и то за два часа. Ние годишно правим превантивна активност - разчистване котирата. Но огромна част от това, което виждате идва от секторите отвън регулация - те също би трябвало да се поддържат, само че задължението е на страната - на регионалните шефове “, изясни специалистът в „ Гражданска отбрана “ Борис Стоев.

Пред bTV регионалният шеф съобщи, че коритата на реките отвън обитаемата част на Етрополе в действителност не са почиствани. А повода - през последните години не е имало средства за такава активност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР